Categorie | SEO


Wat is SEO – Zoekmachine Optimalisatie

Posted on 02 February 2011


Wat is SEO

Wat is SEO


Je bent waarschijnlijk bij dit artikel gekomen omdat je hebt gezocht op “wat is SEO”. Een term die je de komende jaren steeds vaker zult gaan horen binnen internet. In het Engels betekend de afkorting SEO – Search Engine Optimization en staat gelijk aan het optimaliseren van je website ten behoeve van een betere en hogere plaatsing binnen een zoekmachine zoals google of msn (bing). Het doel hiervan is het vergroten van het aantal (unieke) bezoekers die jouw website bezoekt.

Wat is SEO – Zoekmachine optimalisatie.

Als je namelijk meer bezoekers richting je website krijgt dan vergroot je de kans op het verkopen van je product of dienst. Het hebben van een mooie en goede website is een graag geziene factor maar betekend dus niet automatisch dat je online succes hebt. Ook scheelt het aanzienlijk in advertentiekosten omdat je niet hoeft te betalen om gevonden te worden. Dit noemen we ook wel een organische bezoeker – een bezoekers die zelf zijn weg vindt richting jouw website. Te vergelijken met het langs een winkel lopen en denken – “heey, een leuke winkel! Even snel daar binnen kijken!”

Als je bijvoorbeeld een commerciël product aanbiedt op je website dan zal je meer van dit soort producten verkopen indien er meer bezoekers op je website komen. Dit is te vergelijken met het dagelijkse leven, een grote winkel zal meer producten verkopen dan een kleine winkel. Uiteraard moeten deze bezoekers je kunnen vinden en daar wordt steeds vaker een zoekmachines voor gebruikt. Een leuk voorbeeld wat ik vorige week hoorde is dat de winkelketen iT’s z’n deuren heeft gesloten vanwege de concurrentie met internet. Deze concurrentie zal de komende jaren nog veel groter worden en daarom is het belangrijk dat je je verdiept in het onderwerp wat is SEO.

Wat is SEO in de praktijk?

Door het gebruik van bepaalde trefwoorden verhoog je de kans om beter gevonden te worden binnen zoekmachines. Hiervoor moeten er vaak wel een aantal drastische veranderingen op de website worden doorgevoerd voordat deze klaar is om hoog te scoren in de zoekresultaten. Hiervoor kan je gebruik maken van een SEO expert of zelf aan de slag gaan, het lijkt er op dat je jezelf al aan het verdiepen bent anders had je dit artikel over wat is SEO niet gelezen. Het is daarom vaak ook het beste om voor een combinatie tussen een expert en jezelf te kiezen. Dit zorgt voor een snelle optimalisatie en vaak al binnen enkele weken zie je meer bezoekers binnen komen. Je wordt immers steeds interessanter voor de zoekmachine en daarom zal hij jouw ook steeds beter gaan waarderen.

Veel gebruikte SEO termen

SEM, Seach Engine Marketing is de algemene term die gebruikt word voor de gehele zoekmachine marketing, Wat is SEO is hier dus een onderdeel van. SEA, Search Engine Advertising is ook een onderdeel van de zoekmachine marketing. Het belangrijkste blijft toch wel SEO binnen dit geheel. Hiermee zijn gewoon simpelweg de beste on page resultaten te behalen. Wat niet onbelangrijk is – is dat deze in relatief korte tijd en tegen lage kosten zijn door te voeren.

Wat is SEO in het kort

Elk element op de website moet aan alle SEO voorwaarden voldoen, de basis elementen moeten hierbij tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Daarna is het een kwestie van goed onderhoud. Vergeet hierbij niet dat de aanhouder wint! In een volgend artikel zal ik ingaan op een aantal voorbeelden uit mijn “wat is SEO” serie.

Referentie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoekmachineoptimalisatie

One Response to “Wat is SEO – Zoekmachine Optimalisatie”

  1. Nomar says:

    SEO is inderdaad een erg belangrijk aspect van je website en heeft direct invloed op je omzet. Voordat je een website begint is het verstandig om hier veel rekening mee te houden en een goed plan uit te stippelen.


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media