Categorie | Internet Marketing


Wat is Affiliate Marketing?

Posted on 24 January 2011


Heb je een blog of website met veel bezoekers dan is affiliate marketing een hele goede manier om hier geld mee te verdienen. Wat dit betekent voor je website is dat je diensten en producten promoot die door derden worden aangeboden. Als er dan een bezoeker via jouw website overgaat tot aankoop van zo’n affiliate marketing product dan krijg je hiervoor een bepaalde vergoeding. Deze vergoeding die je bij verkoop ontvangt verschilt per product en is meestal een vast percentage van de verkoopprijs.

Affiliate marketing op je website

Wat is Affiliate MarketingVeel mensen met een eigen blog of website proberen hier op de één of andere manier geld aan te verdienen om de site draaiend te houden. Meestal komen deze mensen dan uit bij het onderwerp affiliate marketing. Wat een hoop mensen zich hierbij afvragen is of hun website wel geschikt is om via affiliate marketing producten te verkopen. Het antwoord hierop is makkelijk: voor bijna elk onderwerp is er wel een product of dienst binnen affiliate marketing te vinden waar je geld mee kan verdienen!

Wat je met affiliate marketing kan verdienen verschilt per adverteerder. De ene adverteerder heeft een product dat makkelijk verkoopt, de andere adverteerder heeft een product waarmee je vele malen meer verdient. Het ligt vaak aan je website welke keuze je hier maakt. Onderzoek dus goed wat van soort affiliate marketing er bij jouw website past en waarmee je het meeste geld verdienen kan.

Tips voor affiliate marketing

Het is beter om voor digitale producten te kiezen als je besluit dat affiliate marketing iets voor jouw is. Deze producten, zoals software, of een online cursus zullen makkelijker verkopen omdat met echte producten mensen meer geneigd zijn om het product aan te kunnen raken of van dichtbij te zien. Ook is het zo dat deze producten vaak voorzien zijn van de nodige transport kosten. Bij een digitaal product kan je het product direct na aankoop naar je computer downloaden en gebruiken. Een bezoeker van je website zal daarom eerder een digitaal product kopen vanwege de beschikbaarheid.

Als je ergens zomaar een link neer zet op je website zal je niet zo snel een product verkopen. Je kan daarom beter zorgen dat het product bij je website past of besteed er bijvoorbeeld een review aan. Als je bijvoorbeeld een informatie pagina maakt over het product met daarin een verkoop link dan zal dit over het algemeen goed verkopen. Dit zie je terug op veel websites die aan affiliate marketing doen.

Sommige adverteerders van affiliate marketing leveren de informatie hiervoor aan zodat je het direct op je website kan zetten. Echter is dit niet de beste manier aangezien je buurman misschien wel dezelfde tekst gebruikt. Wat veel websites ook doen is vragen om een review exemplaar voor op je website. Als een adverteerder ziet dat jouw website past bij hun product willen ze maar wat graag mee werken. Bovendien lezen mensen graag een review voordat ze tot aankoop over gaan.

Dont´s bij Affiliate Marketing

Als je net nieuw bent op het gebied van affiliate marketing en denkt dat je wel even een website in elkaar zet met een hoop advertenties erop en dan heb je het mis. Er geldt nog altijd de regel over daad schaadt en je zal je bezoekers van je website ook echt iets te bieden moeten zodat ze tot inschijving of aankoop overgaan. Als je veel advertenties op een website plaatst werkt dit afschrikwekkend voor de bezoeker. Hij zal dan niet lang blijven hangen op je website en de kans dat hij ooit nog terug komt is heel klein. Je moet hier echt goed over nadenken en ga er dus ook serieus mee om als je iets wilt verkopen via affiliate marketing. Vergelijk het maar eens met een winkel waar je komt!

Maak er vooral geen hoe meer advertenties hoe beter pagina van. Het werkt het beste om op je website een vaste plek te hebben waar je de advertenties laat zien, houd hier dus rekening mee bij het ontwerp van je pagina als je iets met affiliate marketing wilt gaan doen. Op deze manier maken je advertenties onderdeel uit van je site en mensen klikken hierdoor makkelijker op je advertentie. Ook kan je beter 1 goede advertentie plaatsen in plaats van dat je de hele website vol zet met advertenties.

Zorg dus altijd met affiliate markering dat je advertenties bij je inhoud en je doelgroep passen en plaats ze alleen op plekken waar dit niet als storend wordt gezien.

Referenties:
Affiliate Marketing op Wikipedia

Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media