Categorie | SEO, Tips


Snelle Indexering In Google

Posted on 09 February 2011


Nadat ik afgelopen weekend een aantal verandering heb doorgevoerd in de backend van Snel Geld Verdienen Blog – namelijk een snelle indexering van nieuwe posts in Google – wil ik even laten weten dat deze methode goed lijkt te werken. Ongeveer 15 minuten geleden heb ik een nieuwe post toegevoegd over de gekraakte reCAPTCHA van google. Na 5 minuten kon ik de post al terug vinden in google en dit alles voor een blog dat net iets ouder is als 1 maand. Toch wel netjes dat de spiders nu al zo happig zijn op m’n blog.


Snelle Indexering In Google

snelle indexering google

Ik zal proberen om bij een update van deze post een keer een filmpje met kloktijden van deze snelle indexering toe te voegen zodat jullie het met eigen ogen kunnen zien. Het enige wat ik jullie nu als tip mee kan geven is de volgende update services toe te voegen in je wordpress blog (te vinden onder instellingen / schrijven / update services). Op deze manier worden de spiders bij een nieuwe post op de hoogte gesteld van updates op je blog. Er zijn nog veel meer ping services maar onderstaand zijn de beste en zorgen voor de snelle indexering.

http://api.my.yahoo.co.jp/RPC2
http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
http://ping.feedburner.com
http://blogpeople.net/ping
http://rpc.pingomatic.com
http://xping.pubsub.com/ping
http://rpc.twingly.com
http://www.syndic8.com/xmlrpc.php
http://sindice.com/xmlrpc/api

Daarnaast is het belangrijk dat je de ping services niet blijft pingen zodat je misschien een ban krijgt, een goede plugin voor wordpress is cbnet ping optimizer. De plugin is gratis en kan gebruikt worden met de bovenstaande lijst. Het beste is dat je maximaal 1 keer per uur een ping uitvoerd, hierdoor krijg je trust binnen de spiders omdat je ze niet loopt te spammen, o.a. daardoor komen de spiders graag naar je blog voor die snelle indexering.

Snelle Indexering van Nieuwe Domeinen

Voor een Snelle Indexering van een nieuw domein kan je gebruik maken van microblog diensten zoals twitter en identi.ca. Door het achterlaten van je domein naam in een tweet is de kans groot dat google bot het ziet en de link volgt om je domein te indexering. Daarnaast is het belangrijk dat je je website toevoegd aan google webmaster tools en hierin de sitemap submit. Binnen enkele uren is je domein dan opgenomen binnen de index van google. Best een Snelle Indexering lijkt me, en je hoeft dus niet dagen te wachten voordat googlebot je site heeft gevonden.

Mocht ik in de toekomst nog meer informatie over snelle indexering ontdekken dan zal ik deze posts wederom updaten.

4 Responses to “Snelle Indexering In Google”

 1. Nomar says:

  Dat is inderdaad erg snel! Heb er ook een aantal instaan, maar niet allemaal 🙂 normaal binnen 30 minuten zijn m’n posts ook geindexeerd. En dat voor een vrij nieuwe site

  • sgvblog says:

   Vind het ook vrij rap voor een nieuwe site zonder PR vandaar dat ik wat lokaas voor de spiders had uitgegooid om te kijken of het werkt 😉 ik wist sowieso wel dat googlebot graag blogs lust maar zo snel en zo nieuw.. zou nog sneller kunnen als je bookmarked op de frontpage van identi.ca maar dat is meteen zo spammy.. lets keep it natural hehe

 2. James says:

  Google is dol op blogs, omdat ze vaak van nieuwe inhoud worden voorzien. Het is vrij normaal dat je Google je nieuwe blogartikelen na een paar weken “instantly” indexeert. Mijn ervaring is nooit anders geweest. Doorgaans zullen je nieuwe blogartikelen na een paar weken direct worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Volgens mij zitten de bovenstaande ping services automatisch in WordPress ingebakken.

  Het versturen van een sitemap naar Google (lijstje met alle pagina’s van je website) helpt waarschijnlijk ook om nieuwe pagina’s sneller in Google te krijgen. Google is namelijk sneller op de hoogte van nieuwe URL’s.

  Bij het publiceren van een nieuw blogartikel geeft je sitemap automatisch een melding aan Google, waardoor ze meteen op de hoogte zijn van nieuwe pagina’s.

  • sgvblog says:

   Bedankt voor je bericht!

   Standaard staat alleen “http://rpc.pingomatic.com/” in wordpress en dan moet maar net de spider van google daar aanwezig zijn en zin hebben om jouw kant op te komen. Met alleen de default settings is het dus geen garantie dat je direct geindexeerd wordt door google..

   De sitemap helpt inderdaad ook maar als je een grote site hebt kan het wel even duren voordat je sitemap is gegenereerd (helemaal als je comments laat mee wegen etc.). En voor de sitemap heb je ook een plugin nodig, dat zit niet standaard in wordpress.. de pingservices wel 🙂

   Blogs hebben inderdaad voorrang bij google!! lang leve web 2.0 😀


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media