Categorie | SEO


SEO Basis Tips

Posted on 05 April 2011


Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk informatie delen met je bezoekers. Misschien doe je dit via bloggen en wil je graag je ervaringen delen met zoveel mogelijk mensen. Het kan ook zijn dat je een product hebt die je probeert te verkopen of dat je misschien door een fris perspectief op het nieuws een discussie opgang wilt helpen.

SEO Basis Tips

SEO Basis Tips

SEO basis tips

Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat mensen je website weten te vinden, één van de belangrijkste zaken hierbij is het gebruik van zoekmachine optimalisatie, ookwel SEO genoemd. Dit betekent dat je site makkelijker gevonden kan worden in zoekmachines zoals google. In dit artikel ga ik in op een paar basisprincipes van SEO, hoe je deze kan toepassen op je website en hiermee dus meer verkeer naar je website haalt.

De eerste vraag die je je bij seo moet stellen is – Hoe komen zoekmachines precies op jou website terecht?

Alle grote zoekmachines hebben een soort robots (spiders) die niks anders doen dan de hele dag links volgen die ze tegen komen. Deze zoeken dus dag in dag uit het internet af en rapporteren dit terug aan het hoofdkantoor. In ons geval dus google. Al die aangekomen pakjes met informatie worden door google gecategoriseerd en aan de hand daaarvan wordt je website ingedeelt in een bepaalde category. Telkens wanneer er dan via google wordt gezocht op bijvoorbeeld “hoe leer ik m’n hond zitten” dan zoekt google binnen hun zoekmachine naar de category “hoe leer ik m’n hond zitten”. De lijst die dan terug komt zijn je resultaten en voor google staat de beste website bovenaan.

Hoe weet google nou precies welke sites relevant zijn voor deze zoekterm? Nou, dat is een goed bewaard geheim, net zoiets als het geheime recept voor Coca Cola. Maar net zoals we de basisingrediënten van coca cola weten, zo weten we ook de basis ingredienten van google’s zoeksysteem. Het is een combinatie van onpage optimalisatie en offpage optimalisatie ookwel seo genaamd.

Onpage optimalisatie wordt bepaald door de artikelen op je website. Denk hierbij aan de belangrijkste zin die mensen in gedachten hebben wanneer ze op zoek zijn naar de informatie die op jouw website wordt verstrekt. Zorg ervoor dat deze zin  enkele malen op je website wordt gebruikt. Zowel in header tags (H1 & H2) en in de alinea’s van je artikel. Een goede richtlijn bij seo is dat 2% van van je artikel uit je hoofdzin bestaan (keyword density). Er zijn hier gratis tools voor beschikbaar op internet die dit voor je berekenen. Verder is het belangrijk dat je titel, je meta tags, en je meta description je hoofzin bevat. Als je het helenmaal perfect wilt doen dan gebruik je je hoofdzin ook voor de alt-tag op foto’s en plaatjes. Op deze manier maak je de zoekmachine duidelijk waarover je website gaat.

Het volgende aspect van seo is offpage optimalisatie. Dit betekent het bouwen backlinks. Een backlink is een link vanaf een andere site, verwijzend naar uw site. De beste backlinks zijn zinnen die dezelfde hoofzin bevatten die je gebruikt als hoofdzin op je site. Hoe relevanter de backlinks, hoe beter. Als je beide ideeen combineert binnen seo dan kun je er zeker van dat je binnen enkele maanden een verhoogde hoeveelheid bezoekers zal krijgen naar je website, deze bezoekers zullen je helpen aan ideeen om je site verder uit te breiden en als je het goed speelt kan je zelfs wat geld verdienen via advertenties en dat alles door slechts een paar seo basis tips.

Referentie:
seo op wikipedia

2 Responses to “SEO Basis Tips”

  1. Nomar says:

    Nice! Ik ben aan het slacken met blog posts laatste tijd! Goede basis voor SEO 🙂

  2. geldverdienen says:

    Goede tips !! Ik zal ze zeker gebruiken! Alleen betwijfel ik of die zoekresultaten wel up to date zijn!


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media