Categorie | SEO


Link Building anno 2011

Posted on 03 March 2011


Link building is een van de meest effectieve methodes die webmasters kunnen gebruiken om de prestaties van hun online activiteiten te verbeteren. Door het gebruik van dit soort seo tactieken kan je namelijk een groot concurrentievoordeel verkrijgen. Maar wat is nou precies link building? – linkbuilding is het proces van het creëren van links in de richting van jouw website, dit kan door linkexchange met andere websites, via link directories link of bijvoorbeerld via commentaar op wordpress blogs, eigenlijk overal waar je je link achter kan laten is een vorm van link building.

Alles over Link Building

Link Building anno 2011

Link Building

Het is al jaren bekend dat link building één van de meest effectieve methodes is voor het verbeteren van de prestaties van je online business. Ook wordt link building beschouwd als 1 van de moeilijkste en meest tijdrovende van alle SEO-technieken, met inbegrip van artikel marketing en social bookmarking.

Het is namelijk niet zo makkelijk dat je maar een beetje rondmailt en vraagt of mensen je link willen plaatsen, concurrenten zullen niet zomaar je link willen plaaten. Daarnaast moet je ook zorgen voor kwalitatieve en relevante links vanaf gerenommeerde websites (ookwel bekend als authority sites). Ook is het zo dat als je hoger binnen google wilt eindigen op bepaalde keywords dan zul je hierbij je keywords moeten achter laten in je link. zie voorbeeld >> Snel Geld Verdienen

Overzicht beste linkbuilding methoden in 2011:

 • Blog Commentaar
 • Web 2.0 Profielen (facebook, linkedin etc.)
 • Micro blogging (twitter)
 • Forum Signatures
 • Artikel Marketing
 • Social Bookmarking
 • 3 Way Linkbuilding
 • Gast Blogging
 • Press Releases
 • Directories zoals startpagina
 • Web 2.0 sites zoals WordPress of Blogspot
 • Wiki pagina’s en ga zo maar door..

Zoals je ziet zijn er echt genoeg manieren van linkbuilding maar let op! Tenzij je vertrouwd bent met het bovenstaand proces en klaar bent om een hoop tijd en moeite in dit proces te steken is het misschien goed om outsourcing van SEO link building te overwegen. Uitbesteding aan professionele link builders kan namelijk de beste beslissing zijn die je kan maken voor je online bedrijf. Door dit te doen, zult je namelijk in staat zijn om de maximale voordelen van link building te realiseren. Als je dit namelijk uitbesteed, dan zul je er vrijwel zeker van zijn dat je je gewenste resultaten bereikt. Outsourcing maakt ook je online business efficiënter zodat je meer tijd hebt om je te richten op je site. Het bespaart je namelijk enorm veel tijd en moeite als je niet bekend bent met dit proces.

Third party aanbieders van link building kennen de in en outs van deze internet marketing technieken. Deze omvatten o.a. de link building regels en voorschriften die zoekmachines als Google en Yahoo hebben. Het beste wat je daarom kan doen bij link building is gebruik maken van de verschillende link building methoden voor de diversiteit van je inkomende links (backlinks). Je kan hierbij denken aan het schrijven van artikelen en persberichten of socila media. Links uitwisselen met andere webmasters kan je beter niet doen (google is namelijk niet zo gek op heen en weer linken). Het beste is dus je link ergens hebben staan zonder dat je een link terug hoeft te plaatsten.

Goede SEO bedrijven en link builders zullen ervoor zorgen dat ze jouw de gewenste resultaten zullen leveren zoals je voor ogen hebt. Houd wel in het achterhoofd dat de resultaten van SEO link building niet na 1 nacht resultaat zal leveren. Het kan wel een paar maanden duren voor je het resultaat hiervan ziet!

Mocht je vragen hebben over link building of je denkt aan outsourcing, neem dan eens contact met ons op om te zien wat wij voor jouw kunnen betekenen. Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn! 🙂

Referentie:
link building op wikipedia

3 Responses to “Link Building anno 2011”

 1. Nomar says:

  Er zijn echt duizenden plaatsen waar je links kan achterlaten naar je website. Het plaatje in je post is leuk! Link wheels maken is ook nuttig. Sites bouwen / kopen voor links naar je website. Op een ander IP als het even kan en je hebt een quality backlink

  • sgvblog says:

   Er zijn inderdaad duizenden plaatsen waar je je link kan achterlaten maar uiteindelijk wil je toch voor hoge pr, goede anchors en dofollow gaan. Uit ervaring heb ik gemerkt dat dit soort links 10x meer waarde hebben als een nofollow link ookal is het geplaatst bij redelijk relevante content. Link wheels zijn inderdaad leuk.. ik ben er druk mee bezig en als die straks goed geindexeerd is zal ik er links bij gaan plaatsen richting mijn website. Idd belangrijk om proxies te gebruiken met dit soort zaken..

   • Nomar says:

    Ik heb een server met 80 verschillende IPs, dus geen probleem qua proxies of wat dan ook! Link wheels zijn veel werk, das dan weer minder..


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media