Categorie | Online Geld Verdienen, Wordpress


Geld Verdienen met Bloggen

Posted on 24 January 2011


Wil je geld verdienen met bloggen? Als je dit wilt dan ben je niet de enige. Meer en meer bloggers komen er achter dat bloggen een winstgevend medium kan zijn. Of het nu gaat om een paar extra euro’s per week om je koffie mee te betalen, het maken van genoeg geld zodat je naast je studie je parttime baan kan opzeggen, of dat je een punt bereikt waarmee je een full-time salaris verdient door te bloggen – er zijn echt tienduizenden bloggers die bloggen voor geld.

Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Op deze pagina heb ik wat informatie verzameld voor beginnende bloggers over hoe je geld verdienen kan met je blog.

Geld Verdienen Met Bloggen

geld verdienen met bloggen

Eerst – laat ik beginnen met het delen van mijn eigen Geld Verdienen Met Bloggen methodes (deze zal ik regelmatig bijwerken), daarnaast ga ik in de toekomst bloggen over tools en cursussen over hoe u uw inkomsten uit bloggen kunt verhogen.

Wat volgt is een korte samenvatting van mijn belangrijkste bron van inkomsten uit bloggen. Voordat u verder leest – houdt in gedachten dat elke blog uniek is in hoe het geld verdienen kan. Sommige van de volgende geld verdienen met bloggen methodes werken op het ene blog een stuk beter dan op het andere – de sleutel naar succes is om zoveel mogelijk te experimenteren in het begin en kijken wat het beste werkt voor jou.

De volgende inkomens stromen (over een aantal van mijn blogs) hebben mij geholpen om een leuk inkomen te verdienen elke maand voor de laatste 2 jaar dat ik blog. Ik heb ze gerangschikt van hoog naar laag.

Ik hoop dat jullie het nuttig vinden dat ik de verschillende manieren van geld verdienen met bloggen met jullie deel.

1. Affiliate programma’s

Ik run een verscheidenheid aan affiliate marketing programma’s op mijn blogs – de meeste brengen leuke hoeveelheden geld op en zijn vaak ook nog eens van ongekend hoge kwaliteit.

Het grote voordeel bij veel van deze programma’s is dat ze zichzelf verkopen, al is het niet om de gedeelde kennis in het product danwel om de aangeboden dienst. In het verleden heb ik zelf regelmatig programma’s gekocht via deze weg, soms was het niks maar aan een aantal gekochte producten heb ik veel te danken! De echt goede producten zal ik daarom ook bespreken op dit blog aan de hand van reviews.

Ik krijg daarom nog weleens een mailtje van lezers om me te bedanken voor de aanbeveling! Mocht je nou ook met dit soort producten willen adverteren? Kijk dan eens Daisycon of tradetracker, bijna alle grote bedrijven (van financieel advies tot uit eten) adverteren via dit soort kanalen. Er zit dus vast iets bij wat aansluit op jou website of blog. Bij elkaar opgeteld levert dit affiliate gebeuren dus een leuk bedrag op.

2. AdSense
Ondanks dat ik het op dit blog niet gebruik blijf ik AdSense gebruiken op mijn andere blogs. Ik heb deze blogs zo ingericht om beeld en tekst gebaseerde advertenties duidelijk weer te geven. Ik ben er achter gekomen dat advertentie blokken van het formaat 250 × 300 het beste werken (meestal bij een gemengd ontwerp) voor geld verdienen met bloggen. Aan de ene kant ben ik wel tevreden over AdSense maar aan de andere kant moet je goed overwegen of het wel op je site hoort, op deze site geef ik bijvoorbeeld de voorkeur aan affiliate producten en zoals je weet geld nogal altijd de regen ‘overdaad schaadt!

3. E-Book ‘Verkopen
Ik heb nog niet echt mijn eigen ebooks geschreven. Het is wel de bedoeling dat ik in de toekomst mijn eigen ebooks ga schrijven en hier een leuk extraatje mee wil verdienen.

4. Continuïteit Programma
Dit is een nieuwere categorie voor mij zonder veel ervaring. Uit verhalen van andere bloggers is dit er een die de komende jaren blijft groeien en ik wil mij hier in de toekomst dus ook meer op gaan richten. Een continuïteit programma is een site waar je een terugkerende maandelijkse contributie krijgt van mensen die zich abonneren op een service die je aanbiedt. Let maar eens op, je zult dit op steeds meer sites terug vinden die met maandelijkse contributie werken voor toegang tot bepaalde content!

5. Private Ad Sales / Sponsoring
Particuliere verkoop van advertenties rechtstreeks aan adverteerders zijn gedaald voor mij in het afgelopen jaar. Dit is deels te wijten aan de economie zoals deze nu is. Ook vinden adverteerders steeds vaker hun weg naar een affiliate programma wat voor hun in beheer makkelijker is.

Ook geld verdienen met bloggen?

Een goede vriend van mij heeft een e-book geschreven met alle fijne kneepjes voor het beginnen van een succesvol blog. Hij heeft hierbij heel duidelijk in het achterhoofd gehouden hoe je kan bloggen voor geld en legt dit stapsgewijs in duidelijk taal uit.

Dit boekwerk (of liever gezegd, handleiding voor geld verdienen met bloggen) helpt je bij het opzetten van een succesvol winstgevend blog. Ben je dus van plan bent om een blog te beginnen en heb je nog niet veel ervaring met bloggen? Dan kan ik je dit eBook echt aanraden – het scheelt je zo een half jaar van je leven aan uitzoek werk. Binnenkort zal ik meer vertellen over dit geweldige boek.

Update: Klik hier voor de review van geld verdienen met je blog.

Klik op het plaatje voor meer informatie over geld verdienen met bloggen.

4 Responses to “Geld Verdienen met Bloggen”

 1. Sandra Westendorp says:

  Bedankt voor deze lijst. Ik heb zelf een tijdje geleden de “cursus geld verdienen met je blog” gekocht en kan deze echt aanraden als je serieus een blog wilt gaan beginnen. Ook als je het niet voor het geld wilt doen! Ik ben me nu aan het verdiepen in Affiliate en kwam zo dus op je blog terecht via google. Heb me meteen maar op je rss fees ingeschreven om je blog te gaan volgen. Bedankt en succes met bloggen.

  Groetjes,
  Sandra

 2. Nomar says:

  Is het refferal programma van Google niet stop gezet op dit moment? Ik dacht het wel, dat kan het verklaren 🙂

  • sgvblog says:

   Ja klopt in 2008 al, heeft ook maar een kleine 2 jaar gedraaid. Nooit echt iets geworden 🙁 Heb het in ieder geval nog even toegevoegd voor de volledigheid, thanks!

   • Nomar says:

    Ah okee. Ik zat er inderdaad ook na te kijken vandaag, toen las ik dus dat het was stop gezet. Naja, je kan ook beter gewoon zelf via Adsense op websites verdienen 🙂


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media