Categorie | Wordpress


Eigen Blog Beginnen

Posted on 17 January 2011


Je Eigen Blog Beginnen

Als iemand een eigen blog beginnen wilt dan gebeurt dit vaak met in het achterhoofd mensen te informeren over een bepaald onderwerp, een conversatie op gang te helpen of met in het achterhoofd misschien wel geld verdienen. Een blog is stuk dynamischer als een gebruikelijke website doordat de bezoeker ook reacties kan achter laten en de schrijver van het blog hier op kan reageren. Eigenlijk is het dus een combinatie van een klassieke webpagina gemengd met een forum.

Lijkt het je wat om zelf een eigen blog te beginnen? lees dan verder – in 8 korte stappen leg ik je uit hoe ook jij je eigen weblog begint en er uiteindelijk misschien kan bloggen voor geld.

In 8 Stappen je Eigen Blog

Stap 1.
Zoek een fatsoenlijke blog provider die je aanspreekt. De meest populaire en vriendelijkste aanbieders zijn Blogger (van Google) en WordPress.com of bijvoorbeeld www.web-log.nl. Deze sites maken gebruik van verschillende sjablonen en met een druk op de knop heb je een andere layout in je eigen blog. Deze sites vereisen niet veel technische know-how en zijn dus ideaal als startpunt van je blogging carriere. Ben je uiteindelijk van plan je eigen blog te gaan hosten kies dan voor WordPress, dit is het meest makkelijke en gebruiksvriendelijke blog platform dat er voor zelf hosting gebruikt kan worden. Snel Geld Verdienen Blog draait ook op WordPress en zoals je ziet kan je het volledig naar je eigen smaak inrichten.

Stap 2.
Zodra je je aanmeldt heb je een galerij van kant-en-klare sjablonen om uit te kiezen. Door het gebruik van deze sjablonen kun je je keuze maken voor een kleurenschema en de lay-out voor je eigen blog.

Eigen Blog BeginnenDe meeste sites komen met een set van vooraf gedefinieerde indelingen en schema’s die je kan kiezen. Selecteer er één en pas deze aan jezelf aan. Voeg vervolgens je naam, interesses, foto’s, etc. Als je niks kan vinden tussen de bestaande templates kijk dan eens op Pyzam.com.

Stap 3.
Voeg blog widgets toe zoals knoppen, afbeeldingen, blog rolls, tagboards (bijvoorbeeld myshoutbox.com),  gastenboeken  en commentaar boxjes voor lezers input.

Stap 4.
Bekijk andere blog providers die meer functies aanbieden voor een kleine vergoeding, je kan hierbij denken aan typepad.com.

Stap 5.
Beslissen of u uw blog prive wilt houden of wilt open stellen voor publiek: wil je dat Internet bezoekers je blog kunnen lezen, of wilt u gewoon wat dingen delen met uw vrienden en familie De meeste blogsites bieden de mogelijkheid om met een wachtwoord je blog te beveiligen, op deze manier ben jij de enige die toegang heeft tot je blog. Anders mensen aan wie jij het wachtwoord hebt gegeven kunnen er natuurlijk ook bij.

Stap 6.
Nadat je je eigen blog hebt ingesteld schrijf je een paar berichten om het uit te testen, maak wat aanpassingen in de lay-out zodat deze meer de stijl heeft die bij u past. Zo lijkt het net alsof u uw eigen template creeert en dan is het ook leuker voor jezelf dat het echt jouw ding is. In eerste instantie zal het moeilijk lijken om erachter te komen wat je gaat schrijven, maar zodra je in een routine van het dagelijks bloggen zit wordt dit snel verslavend. Schrijf over je dag, je gedachten, gebeurtenissen, ideeën, angsten, genot, het nieuws, actualiteiten, kunst, of wat u ook geïnteresseerd bent in!

Stap 7.
Bezoek andere blogs om het bloggen in een cirkel te bouwen. Als je commentaar achter laat voeg dan je blog adres toe zodat anderen ook bij u langs kunnen komen. (Opmerking: Dit zal niet werken als je blog prive is.)

Stap 8.
Promoot je eigen blog door het versturen van de URL naar je vrienden of zet deze URL op een andere website van je. Daarna begint pas het echte promoten van je blog waarover in een later artikel meer.

Dit zijn dus de begin stappen om te beginnen met bloggen. Heb je dit eenmaal onder de knie dan is er nog veel meer mogelijk en kan je bijvoorbeeld gaan beginnen met geld verdienen met bloggen, dit is een veel besproken onderwerp op Snel Geld Verdienen Blog zoals je zal zien. Mocht je nog vragen hebben over het starten met je eigen blog laat dan een bericht achter hieronder, ik zal ze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media