Categorie | SEO


Een SERP sanctie (SE Ban) ongedaan maken

Posted on 17 February 2011


Mocht je bezig zijn met black hat methoden en je bent in google’s ogen iets te ver gegaan wees dan niet bang dat je je site moet opgeven.

Google’s Matt Cutts heeft namelijk een video gepost waarin wordt beschreven hoe en wanneer Google een SERP sanctie (ookwel; searchengine ban) verwijderd voor een site. Ik zal hieronder ook de video toevoegen zodat je het zelf kan bekijken.

Matt vertelt dat er twee verschillende sancties opgelegd kunnen worden voor een website binnen Google.

  1. Handmatige Sanctie, zoals een rapport of melding ingediend bij Google voor zaken als off topic, porno, content farming en dat soort dingen.
  2. Algorithmische Sanctie in de vorm van spam, keyword stuffing, cloaking, verborgen Javascript-omleidingen en zo verder.

Op de algoritmische kant, wanneer je je site ontdoet van spam (dwz keyword stuffing, etc), dan zal na Google’s recrawl, normaal gezien, je site terug komen in de zoekresultaten.

Aan de handmatige kant worden de sancties bepaald aan de hand van een “time out” en vervallen dus na een bepaalde tijd. De lengte van de straf is gebaseerd op hoe ernstig de straf is en hoe ernstig je de Google richtlijnen voor webmasters hebt overtreden.

Matt voegt als laatste toe dat je ook een verzoek tot her-indexering kunt indienen, dit werkt alleen bij een handmatige sanctie. Een verzoek tot her-indexering zal je dus niet helpen met een algoritmische sanctie – hiervoor moet je eerst je site aanpassen volgens de richtlijnen van google voordat je website weer geindexeerd wordt.

Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media