Categorie | Featured, Online Geld Verdienen


Bitcoins Kopen, Verkopen, Wisselen en Verdienen!

Posted on 25 July 2011


Sinds een paar maanden is er een nieuwe hype op internet ontstaan, namelijk de bitcoin (BTC). Een digitale valuta dat via peer-to-peer technologie wordt gedistribueerd. Volgens sommigen is het een hoax of piramidespel, anderen noemen het “het gevaarlijkste online project sinds de ontdekking van internet zelf“.. Maar is dit wel echt zo?

Laten we eens gaan kijken naar het principe bitcoin en hoe je hiermee geld kan verdienen.

Wat is bitcoin?

bitcoins

Bitcoin

Bitcoin zorgt de laatste maanden voor veel opschudding op verschillende technologie sites. Met Bitcoin kan je namelijk online aankopen doen zonder dat de transacties getraceerd kunnen worden. Dit betekend dat overheden er geen belasting op kunnen heffen, banken niet zien dat het geld in jouw handen is en dat politiediensten je niet kunnen opsporen. Een ideale onderwereld economie zou je denken maar er is meer dan dat. Uiteindelijk is de bitcoin gewoon een wettig betaalmiddel dat geen invloed heeft op de economie van verschillende landen. Het is immers een wereld munt. Je kan immers gewoon bitcoins kopen en verkopen voor echt geld. Sommige mensen beleggen er zelfs in!

Zoals al eerder gezegd is de Bitcoin (BTC) een digitale valuta op basis van peer-to-peer om transacties te maken en deze te verifieren. De naam bitcoin wordt ook gebruikt voor de open source software die de transacties mogelijk maakt en tevens het p2p netwerk vormt. In tegenstelling tot andere valuta’s is Bitcoin niet afhankelijk van een centrale bank. BTC maakt gebruik van een gedistribueerde database en de gebruikte cryptografie zorgt voor geavanceerde beveiligingsfuncties zoals het verzekeren dat alleen bitcoins kunnen worden besteed door de wettelijke eigenaar.

In dit artikel gaan we alles vertellen over het principe btc en hoe ook jij hiermee geld kan verdienen. Om te beginnen kijk alvast het filmpje hieronder om de werking van bitcoins iets beter te begrijpen, het is immers voor de meeste mensen niet zo makkelijk te bevatten hoe het nou werkt.


Introductie filmpje

Bitcoin vs Contant Geld

  • BTC betalingen zijn openbaar. Het is mogelijk om te kijken naar elke betaling die al is gemaakt.
  • BTC betalingen zijn anoniem. Nou ja, een soort van anoniem. U geeft een bitcoin adres op om een ​​betaling te ontvangen, maar adressen zijn gratis en zijn niet gekoppeld aan wie je bent.
  • BTC betalingen nemen de tijd om te worden bevestigd. U kunt een betaling doen en de ontvanger zal vrijwel meteen de transactie zien, echter moet je wachten totdat de betaling geaccepteerd is door andere mensen. (dit is het “peer-to-peer” deel).
  • BTC eenheden kunnen worden gemaakt uit het niets. Eigenlijk niet echt uit het niets – bitcoins worden gemaakt door het uitvoeren van berekeningen om een ​​puzzel op te lossen en hiervoor is computer kracht nodig. Dit gaat door tot er 21 miljoen bitcoins zijn gemaakt (pas in 2040!!).

Waarom heeft de bitcoin waarde?

Een bitcoin wordt gemaakt d.m.v. berekeningen uit te voeren op je computer. Je kan je hierbij afvragen waarom dit enige waarde heeft? Het antwoord is simpel: het heeft waarde om dezelfde reden dat de stukjes papier in je broekzak (ook bekend als “geld”) waarde hebben: mensen zijn bereid om er dingen voor te doen om het te krijgen en er moet immers voor gewerkt worden om een bitcoin te verdienen.

Een bitcoin is er namelijk niet zomaar, net als echt geld moet ervoor gewerkt worden! Hoe harder je computer werkt hoe meer je verdient, net als met echt werken. Dit is echt super doordacht opgezet en is op bijna dezelfde manier opgezet zoals echt geld in omloop komt.

Waarde van de Bitcoin

Op het moment van schrijven is één bitcoin ongeveer 1200$ / 800€ waard (30-11-13). Echter schommelt de waarde per dag door vraag en aanbod. Indien je de actuele waarde wilt weten bezoek dan een site zoals coinmarketcap.com.

Wil je bitcoins kopen dan is bitonic de beste optie, je kan hier namelijk ook terecht voor de aankoop en verkoop van bitcoins via Ideal. Je hoeft overigens niet 1 hele bitcoin te kopen! Je kan bijvoorbeeld ook voor 100€ kopen, dit komt doordat de bitcoin tot 8 cijfers achter de comma gaat.

Beginnen met Bitcoin

Voordat je begint met bitcoin moet je eerst het bitcoin portomonee programma (multibit) downloaden, het programma multibit is gratis te downloaden (klik hier voor de link). Na het downloaden en opstarten krijg je direct een bitcoin adres waar je je bitcoins naartoe kan laten verzenden, je kan dit zien als je banknummer.

Bewaar het bitcoin programma met je nummer altijd ergens op een USB stick en maak er regelmatig een backup van (je wallet.dat), het nummer is verbonden aan je programma en je hebt dus beidde nodig om bij je geld te kunnen! Je kan dus niet zomaar je bitcoin adres ergens anders inladen, onthoud dit dus goed! PS. het is bovendien aanbevolen je wallet te voorzien van een wachtwoord die alleen jij weet!

Bitcoin Kopen en Verkopen

Een bitcoin kan je kopen en verkopen voor echt geld. Alleen gaat het kopen en verkopen van bitcoins niet via een normale bank. Hiervoor zijn speciale bedrijven die handelen in de inkoop en verkoop van bitcoins.

De beste site die ik heb gevonden voor het kopen en verkopen van je bitcoins is bitonic. De beste site om je bitcoins om te wisselen naar bijvoorbeeld litecoins, primecoins of megacoins (nieuwe varianten op bitcoin die sterk groeiende zijn in hun waarde) is cryptsy, hierover vertel ik later meer maar schrijf je vast in zodat je straks alles klaar hebt staan om met je bitcoins geld te gaan verdienen.

bitonic

bitonic

(klik hierboven op de banners om de sites te bezoeken, bitcoins te kopen, naar je wallet adress in multibit of blockchain te laten verzenden en je alvast in te schrijven bij Cryptsy) zodat je straks ook de nieuwste bitcoin varianten kan aanschaffen (tip: de litecoin loopt bijvoorbeeld steeds meer in kwa waarde op de bitcoin en zal volgens analisten de waarde krijgen van 0.25 BTC. oftwel 4 litecoins krijgt de waarde van 1 bitcoin):

Gratis Bitcoins

Op een aantal plaatsen op het web kan je gratis bitcoins verdienen. Hieronder volgt een lijstje van plekken waar je je kan inschrijven voor deze gratis bitcoins.

ps. deze sites werken niet meer aangezien de vraag naar btc groter is dan het aanbod. Ik zal dit nog updaten met leuke links om bitcoins te verdienen.

Betalen met Bitcoins

Betalen met de Bitcoin kan op steeds meer plaatsen, zie hieronder voor enkele websites waar je met bitcoin kan betalen.

Tot zover dus de intro over bitcoin.. laten we eens gaan kijken hoe je geld kan verdienen met bitcoin.

Bitcoin Mining

Je vraagt je waarschijnlijk wel af hoe het komt dat bitcoin zo maar vanuit het niets geld waard kan zijn en hoe je hiermee geld verdienen kan. Dit komt door de manier van opzet, laat me het proberen uit te leggen. In totaal zullen er maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop komen, maar op het moment zijn er pas een paar miljoen bitcoins actief. De bitcoin wordt dus langzaam vrijgegeven tot er 21 miljoen in omloop zijn (men verwacht dat pas tegen 2040 alle bitcoins in omloop zijn).

De bitcoin worden niet zomaar vrijgegeven, je zult er voor moeten werken – of liever gezegd je computer. Dit noemen ze bitcoin mining (bitcoins delven), op deze manier worden de bitcoins evenredig verdeeld onder de gebruikers en dit wordt gedaan in blokken van 50 bitcoins. Iedereen maakt dus kans om bitcoins te verdienen en dit verdienen wordt mining genoemd (vergelijkbaar met Goud delven!). Dit om de bitcoin economie evenredig te laten groeien net als een echte economie. Voor dit mining gedeelte heb je een computer programma nodig die de rekenkracht van jouw pc gebruikt om een soort puzzel op te lossen. Zie hieronder een filmpje met uitleg over het principe bitcoin mining.

Bitcoins delven met je computer

Als je onderdeel bent van het bitcoin netwerk, dan probeert je computer dus een soort puzzel op te lossen (een hele moeilijke rekensom waar heel veel computerkracht voor nodig is). Wanneer jouw computer de puzzel oplost of een gedeelte dan krijg je als beloning een gedeelte van een bitcoin. De bitcoin puzzel moeilijkheid blijft veranderen en hierdoor is het aan te raden om gebruik te maken van een mining pool en speciale bitcoin mining apparatuur. Een bitcoin mining pool is een groep waar je je bij aansluit en waarmee je met z’n allen de computerkracht van meerdere computers inzet om bitcoins te verdienen. Op deze manier maak je dus veel meer kans om bitcoins te verdienen!

Bitcoin Mining Pool’s

Er zijn veel bitcoin mining pools te vinden op internet maar je moet goed opletten bij welke mining pool je je aansluit. Dit komt door het feit dat sommige mining pools een gedeelte van je bitcoins willen hebben die je verdient. Ik heb er echter 1 gevonden waar je 99% van je mining overhoudt en de 1% die je afstaat komt in een jackpot terecht die je elke dag kan winnen! PS. zonder speciale bitcoin mining hardware (ASIC) is het niet meer te doen om bitcoins te minen, de concurrentie is simpelweg te groot geworden. Het best kan je dus je bitcoins kopen bij bv; bitonic. Heb je toch een ASIC miner dan is triplemining een betrouwbare pool die al vanaf het begin meedraait.

* Triple Miner

Bitcoin Gui Miner

Om te beginnen met mining heb je eerst het bitcoin programma nodig voor een bitcoin rekeningnr, daarna kan je de Gui Miner downloaden. De Gui Miner moet je altijd downloaden via de pool website (zie hierboven) omdat hier de server instellingen instaan van je pool.

Meer weten over bitcoins?
klik hier voor een artikel op wikipedia

One Response to “Bitcoins Kopen, Verkopen, Wisselen en Verdienen!”

  1. Online verdienen says:

    Erg handig, ik ga het uitproberen!


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media