Categorie | Social Media, Tips


7 Social Media Tips bij Bloggen

Posted on 17 February 2011


Social Media

Er is al veel geschreven over het gebruik van social media sites om verkeer naar een blog te halen. Ik wil daarom in deze post meer praten over de algemene zin van social media en een aantal principes delen om via social media verkeer te genereren.

7 Social Media Tips

7 Social Media Tips Bij Bloggen

Social Media

1. Wees een actief deelnemer binnen social media – het is belangrijk om deze sites te zien voor wat ze gebruikt worden – het zijn immers sociale sites die ontworpen zijn voor regelmatig gebruik en interactie tussen lezers. Social media sites zijn niet ontworpen voor mensen om hun eigen links te spammen en vervolgens niet meer terug te komen.

2. Leer de regels en de cultuur – verschillende social media sites hebben verschillende regels, normen, culturen en geaccepteerd gedrag. Dit omvat zaken zoals hoe je omgaat met anderen, de taal die je kunt gebruiken en vooral – het koppelen en het promoten van je eigen content. De sleutel tot succes is om deel te nemen, te observeren en uit je ervaringen te leren.

3. Zoek de belangrijkste leden op – een van de beste manieren om over socialmedia te leren is om de belangrijkste en actiefste leden op de diverse sites te leren kennen. Wie maken er goed gebruik van de site? Wat doen ze? Wat kan je van hun leren? Hoe zou je met ze samen werken? Op veel social media sites is het gemakkelijk deze leden te vinden – veel sites maken gebruik van lijsten met “top users” – deze kunnen gebruikt worden voor strategische relaties.

4. Maak vrienden – uitbreiding op tip 3 is het maken van vrienden op social media sites. Dit is een belangrijk onderdeel waardoor je je netwerk aanzienlijk vergroot. Vanuit hier kunnen veel goede interacties ontstaan op je blog wat uiteindelijk weer voor meer bezoekers zal zorgen.

5. Wees niet egocentrisch – Help anderen met hun vragen en waar ze tegenaan lopen. Als je mensen helpt dan krijg je er uiteindelijk iets voor terug en dit is uiteindelijk toch je doel.

6. Zoek uit wat het beste werkt voor je blog – verschillende social media sites hebben een andere doelgroep, zoek dus uit welke doelgroep het meest bij je site past en richt je hier voor het grootste gedeelte op.

7. Converteren naar trouwe lezers – een ding dat veel bloggers niet lukt, is om het verkeer naar hun blogs van social media sites om te zetten naar trouwe lezers. Het krijgen van lezers naar je blog is slechts de helft van de uitdaging – het is de kunst om deze lezers morgen en over morgen weer naar je blog te krijgen – aangezien dit blog nog duidelijk in de opstart fase zit ga ik hier in de toekomst nog meer aan werken. Dit bijvoorbeeld door middel van een presentje bij het inschrijven op onze nieuwsbrief.

Ook al is snel geld verdienen nog een relatief jonge site, ik ben al wel begonnen met promotie en het opbouwen van contacten via social media. Ook voor mij gaan de ontwikkelingen erg hard en is het soms niet bij te houden, helemaal omdat mijn site nog in de bouwstijgers staat en er nog hard gewerkt wordt aan de uiteindelijke versie waarin alles netjes aan elkaar gekoppeld is via o.a. ping.fm. Toch wil ik jullie niet onthouden wat er allemaal speelt in mijn hoofd en zoals je ziet probeer ik dit plan tot in de puntjes uit te werken. Ik ben daarom ook heel benieuwd waar mijn blog staat over een half jaar aangezien ik dan pas echt kan meten wat de effecten van social media op dit blog is.

Referentie:
social media op wikipedia

3 Responses to “7 Social Media Tips bij Bloggen”

 1. Nomar says:

  Goed artikel! Niks aan toe te voegen. Een gratis iets aanbieden bij een inschrijving werkt inderdaad goed. Heb je een email adres bemachtigd, kan je ze daarna mooi mailen. Moet ik ook eens doen 🙂

  • sgvblog says:

   Inderdaad, een mailing lijst opbouwen is toch wel een essentieel iets als je een leuk zakcentje wilt gaan overhouden aan je site 😉 ik heb er ook nog niet veel mee gedaan maar wel vast geimplementeerd voor de toekomst.. zat eerst te twijfelen over aweber zoals 95% gebruikt maar vind het nogal prijzig. Zeker in het begin als je site net online is! Toen kwam ik op mailchimp uit wat gratis is tot de eerst 500 of 1000 aanmeldingen.. zeker een aanrader als je net begint en ze geven hele goede webinars voor ons n00bs hehe

 2. twitteren says:

  Goed artikel Ik denk dat het belangrijkste is dat je actief deelneemt inderdaad aan de socialmedia sites


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media