Categorie | Tips, Wordpress


15 Blog Tips voor Beginnende Bloggers

Posted on 05 February 2011


15 Blog Tips Voor de Beginnende Blogger

Blog Tips

Hier zijn 15 blog tips die je als starter van een nieuw blog niet uit het oog moet verliezen. Vaak zie ik namelijk nieuwe bloggers fouten maken waardoor ze het opgeven met hun nieuwe blog (enkele van deze fouten heb ik zelf ook gemaakt – hopelijk hebben jullie er dus wat aan). Ze staan niet specifiek gerangschikt – je kan dus ook halverwege of onderaan beginnen als je dat leuk vind – verder ben ik wel benieuwd naar jullie commentaar en/of jullie ook nog goede blog tips hebben.

15 blog tips:

 1. Geef nooit te snel op – een blog heeft tijd nodig om te groeien
 2. Stel het online zetten van je blog nooit uit – wachten tot alles oke is voordat je je blog lanceert kan soms leiden dat je het nooit lanceert.
 3. Wees origineel en probeer dingen die uniek zijn en laat je gevoel spreken – vertel dus niet wat iedereen al heeft verteld.
 4. Neem een eigen domein en hosting – Sommige zweren bij een blog zoals blogger maar als je echt volledige controle wilt hebben doe het dan op je eigen domein en je eigen hosting
 5. Probeer regelmatig een nieuw bericht te posten – je hoeft niet elke dag te posten maar probeer toch minimaal 1x per week een leuk interessant artikel te plaatsen
 6. Focus je niet op snelle bezoekers maar focus je op vaste bezoekers – Het is belangrijk dat je een band opbouwt met je lezers, hier krijg je uiteindelijk ook iets voor terug.
 7. Maak je blog niet te druk – zet niet overal banners, buttons en widgets neer. Dit leid de bezoeker af en zal niet zo snel terug komen.
 8. Bij een goede post hoort een goede titel – spendeer niet uren aan een blog en raffel je titel dan snel af, het is toch de titel die de mensen het eerste aanspreekt.
 9. Neem een onderwerp dat je interessant vind om over te bloggen – kies je niche en bouw daar je blog omheen.
 10. Zet niet teveel advertenties op je blog – Als je teveel advertenties op je site hebt staan dan verdwijnt je content naar de achtergrond, op deze manier bouw je nooit een band op met de lezers van je blog
 11. Ga er zelf op uit om andere bloggers te leren kennen – op deze manier komen er andere bloggers naar je blog die je blog ook daadwerkelijk lezen.
 12. Probeer toegevoegde waarde te hebben – los problemen en vragen op waar anderen mee zitten, op deze manier komen ze terug en vertellen ze anderen over jouw oplossing
 13. Schrijf niet voor zoekmachines – Houdt je posts en je titels leesbaar, leer SEO maar houdt je lezers als prio nummer 1.
 14. Staar je niet blind op statistieken – In het begin is het normaal dat je je verdiept in wat er op je site gebeurd maar als het tegen zit kan dit zorgen voor demotivatie, begin gewoon en de lezers komen vanzelf.
 15. Denk niet dat je alles weet – het is belangrijk dat je een dialoog met je lezers aangaat, ook hun hebben kennis en ook jij kan daarvan iets leren.

Hopelijk heb je iets aan deze blog tips. Blijf dus in jezelf geloven, als je niet gelooft dat je succes gaat hebben met je blog dan zal dit ook nooit gebeuren. Neem de tijd en verwacht niet dat je al een succesvol blog vanaf dag 1 hebt. Doe dus wat je leuk vind en schrijf daar op je blog over, in de toekomst zullen er nog veel blog tips volgen.

Heb jij nog blog tips? Zet ze dan hieronder als commentaar, hoe meer blog tips hoe beter!

2 Responses to “15 Blog Tips voor Beginnende Bloggers”

 1. Nomar says:

  Goede tips! Maar te snel lanceren kan ook niet goed zijn. Zorg wel dat je minimaal 4 / 5 blog posts klaar gepubliceerd hebt!

  Blind staren op statistieken is inderdaad ook niet goed. De eerste 2/3 maanden zal het toch nog niet veel zijn.

 2. koen says:

  goede blog tips!

  als je gewoon goede info geeft komt het eigenlijk al helemaal goed


Leave a Reply

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Sponsors

Snel Geld Verdienen Boeken

Copyright © Snel Geld Verdienen Blog Developed by Rival Media